Stenslipning

Thomas Söderberg, delaktig i 9st OS-guld medaljer, 33st VM guld medaljer samt mer än 130st 1:a platser på världscupen som vallaansvarig i svenska skidskyttelandslaget och nu senast i norska skidskyttelandslaget i 12 år hjälper Er att slipa skidorna.

Thomas har lång erfarenhet med testning och slipning av olika strukturtyper. Ni bestämmer själva vilken typ av struktur Ni vill ha, men vi hjälper gärna till om Ni har funderingar vilken typ av struktur Ni ska välja, ring Thomas på 070-249 09 49. Stenslipningen utförs på en ny slipmaskin från Tazzari.

Efter slipning rekommenderar vi en hotbox behandling av skidorna. I den nya hotboxen från Tazzari ligger skidorna med ett mjukt paraffin i flera timmar för att paraffinet skall tränga in i belaget efter stenslipningen.

Om ni inte själva vill göra grundprepareringen av skidorna efter slipning och hotbox behandling kan vi även hjälpa Er med det. Det är viktigt att ”fylla på” med hårdare paraffin i belaget för att skapa ett bra underlag för tävlingsvallan så den sitter kvar längre och skidan kommer glida bättre. Även sicklingen och borstningen i grundpreparerings proceduren polerar upp och rengör belaget som gör att skidan blir snabbare.

 Strukturtyper Klassiskt:

TS K-Grön         -8 grader och kallare
TS K-Blå             -1 till -10 grader (rekommendation om NI har endast ett par skidor)
TS K-Gul            +6 till -2 grader
TS K-Röd           +4 och varmare

 Strukturtyper skate:

TS S-Grön         -8 grader och kallare
TS S-Blå             -1 till -10 grader
TS S-Gul            +10 till -2 grader

Priser:

 Stenslipning med valfri struktur inkl. skyddsparaffin

Pris: 550kr

Stenslipning med valfri struktur + Hotbox

Pris: 850kr

Stenslipning med valfri struktur + Hotbox + Grundpreparering

Pris: 1100kr

Grundpreparering:

2st invärmningar av hårt lågfluorparaffin och 5st invärmningar med ett universal paraffin som har ett väldigt brett användningsområde.

Skidor som inte är rengjorda debiteras extra med 200 kronor.

Samtliga priser ovan är exkl. fraktkostnad.

Kom gärna förbi och lämna och hämta era skidor om Ni kan!


För frågor och bokning kontakta info@hwk-skiwax.se eller telefonnummer 070-731 15 66

Skidor som inte är rengjorda debiteras extra med 200 kronor.   

Betalnings info:

Betalning via Vasasvahns Swish eller kontant vid hämtning/leverans. ( Obs vid skidslipning i samband med beställning av Vallaservice Vasaloppsveckan sker betalningen på plats via swish eller kontant).