Julklappstips!!

Nu är vintern i fullgång, lägren avlöser varandra och Vasaloppet närmar sig!!

Just lopp i Vasaloppsveckan är ju ett av de vanligaste målen för motionärer.

Har du någon skidintresserad person i din närhet så tror jag att de skulle uppskatta något av detta!!

Skidläger

Vallning till något av loppen i Vasaloppsveckan

Drickaservice till Vasaloppet

Varmt välkommen att höra av dig!!

Publicerad i Vasaloppet

Vasasvahn VallaApp – nu både för Android och IPhone.

Vallaappen är nu ute för Android telefoner – appen är populär och många har efterfrågat den på för android, den har redan funnits ett tag för IPhone, där många använder den flitigt.Läs artikeln nedan på:

http://www.langd.se/vasasvahns-vallaapp-for-baade-iphone-och-android.5826755-86106.htmlOBS! 

Till er som kör Android 5.0 och senare samt har problem att hitta er plats i valla funktionen. Gå in i inställningar, leta upp Plats för GPS och ändra inställningen från strömspar till Hög precision. Appen kommer annars inte kunna rekommendera valla för din plats automatiskt.

Publicerad i Vasaloppet

Skidteknikläger med Vasaloppscochen i Mora och Sälen

Hej!! hoppas att träningen har gått bra och ni längtar efter snö!! Ni är varmt välkomna att anmäla er till något av mina skidteknikläger för att spara kraft och energi och för er som vill kapa tider, jag har 3 st läger i Mora, första lägret är den 3-6/12 och 2 läger i Sälen under januari. Tips för att komma väl förberedd inför vinterns skidåkning är att nu under hösten gå/springa med stavar i backe, åka rullskidor och styrketräna bål och arm. Hoppas vi ses i vinter!! / skidhälsningar Mattias

Publicerad i Vasaloppet

Skidteknikläger 2015 – 2016

Publicerad i Vasaloppet

Android Appen snart tillbaka

Hej igen!!

Vi hittade några saker som vi ville förbättra på Android appen, så vi har tillfälligt tagit bort den från Google play, men snart finns den där igen. Vi håller på att fixa buggen. Lycka till med era förberedelser inför årets Vasaloppsvecka.

Publicerad i Vasaloppet

Vasasvahn Appen för Android är här!!

Senaste uppdateringen av appen för IPhone har vi lite problem med den automatisk hämtning av väderdata i Appen men nu finns den även som sagt även för Android!
Apple har gjort om koden för hur apparna hämtar väderdata vilket gör att vi efter den senaste
uppgraderingen av appen nu endast kan välja manuellt väderdata. Vi kommer att åtgärda detta så
snart som möjligt så håll koll på ny version snart.

Appen finns nu äntligen för alla som använder Android. Den går bra att ladda ned från Google Play och
appen heter Vasasvahn även där. Ladda ned appen och njut av bra vallatips och nyheter!

Publicerad i Vasaloppet

Anmälan öppen – Handplockade skidor

Nu är tjänsten Handplockade skidor öppen – Det är Magnar Dalen  som plockar ut skidorna – han är fd svensk & finsk förbundskapten, landslagsvallare för sverige & norge samt tekniskt ansvarig för ett femtiotal OS- och VM-medaljer och är ansedd som en av världens allra bästa skidtekniker.

Det är ett smått unikt upplägg att som motionär kunna få sina skidor utplockade likt eliten efter just din kapacitet, vikt, längd åkteknik, en skida som är helt enkelt skräddarsydd för dig.

Läs mer

Hoppas vi ses i skidspåren i vinter / Mattias

Publicerad i Vasaloppet

Handplockade skidor – av Magnar Dalen

IMG_1527.JPG Erbjudande  – få dina skidor Handplockade från Vasasvahn av Magnar Dalen som har 25 årig skidlands landslags erfarenhet. Passa på att köpa en skid som verkligen passar dig. Det kommer att finnas både Atomic och Fischer skidor för beställning. Pass på snart!! öppnar vi anmälan.

Publicerad i Vasaloppet

Cykelvasan – Seger intervju och föreläsning på Lördag 16/8

Japp på lördag smäller det!!
Då är det det dags för årets Cykelvasa.
Jag ska för andra året i rad intervjua segrarna och köra en träningsföreläsning i DHL’s Speakers Corner i direkt anslutning till Vasaloppsmålet.
12.45 seger inyervju och föreläsning kl 13.30.
Välkommen!!!

Publicerad i Vasaloppet

Kolla in Vasasvahns nyhetsbrev!!

Dags att börja tänka på vintersäsongen :-)

Hoppas att ni har en underbar sommar!
Det absolut enklaste och bästa sättet att få en rolig och bra skidsäsong är att göra som eliten. Börja träna i tid och lägg bra kraft på den viktiga barmarksträningen. Under hösten kommer jag att erbjuda barmarksläger och till vintern blir det givetvis skidteknikläger. För att få en inblick och en uppfattning om vad man gör på ett läger så kan ni läsa denna text som är skriven utav en lägerdeltagare som var med på ett barmarksläger.

Ha det gött!Marcialonga 2015 med M2-Sport – Sista chansen!
Marcialonga 2014
Det finns fortarande en del platser kvar till Marcialonga 2015! 
Häng med till Val di Fiemme. Vi ordnar allt utom flyg. I resan ingår boende i Predazzo eller Ziano, startplats, helpension, transporter, dagsaktiviter så som att åka i Passo Di Lavaze höftiga spårsystem.

Den 25 juli är sista chansen att anmäla sig. Sen stänger anmälan.
Läs mer på www.m2-sport.se

Häng med till höstens skidupplevelse på den populära glaciären i Österrikiska Ramsau.

Upplev skidåkning i Världsklass! Åk i nypreparerade spår jämsides med stora delar av världseliten. Slingorna är många och varierande så att det passar alla, från blåbär till världsmästare. Om inte krafterna tagit slut efter våra skid, jogging pass finns möjlighet att testa skidgång i Schladmings störtloppsbacke.
Läs mer

Barmarksläger i sommar

Ett bra sätt att komma igång med barmarksträningen eller få inspiration, tips och ideér kan vara att deltaga på ett träningsläger.  Under våren och hösten kommer jag hålla barmarksläger men allt är inte klart än så håll koll på vasasvahn.se för uppdateringar. För att få en uppfattning om lägren kan ni läsa denna text som är skriven utav en lägerdeltagare på ett av lägren i stockholm.

Publicerad i Vasaloppet